Telefon   +48 512 275 136

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Blog

żółta cebula na desce

Jaka cebula najbardziej pasuje do mięs?

W kuchni cebula odgrywa ogromną rolę. Jest stosowana w restauracjach, barach, jadłodajniach i oczywiście w polskich domach. Dodawana jest do wielu dań, ponieważ nadaje smak i aromat. Nadaje się do smażenia i duszenia mięs, ale też do zup, jajecznicy, kanapek i sałatek i zup. Jest wiele odmian, więc musimy wybrać właściwy gatunek, żeby jedzenie smakowało.

Czytaj więcej

mężczyzna przyprawia jedzenie

Jak czytać skład przypraw?

Przyprawy są bardzo zdrowe, dlatego niezbędne w naszej diecie. Używamy ich w kuchni, ponieważ nadają smak potrawom. Jest ich ogromna ilość, więc mamy swoje ulubione zioła, które stosujemy, w zależności od przygotowywanego dania. Jeśli kupujemy produkty, które zawierają przyprawy, powinniśmy przede wszystkim czytać etykiety.

Czytaj więcej

garam masala

Co trzeba wiedzieć o mieszankach przypraw?

Mieszanki przypraw to połączenia wielu różnych ziół, które oczywiście nie są dobierane w sposób przypadkowy, a w bardzo planowy. Wszystko po to, aby konkretnym potrawom nadać naprawdę wyjątkowego smaku i aromatu. Co dokładnie warto wiedzieć o takich mieszankach? Serdecznie zachęcamy do lektury i poznania szczegółów.

Czytaj więcej

mieszanka przypraw z anyżem

Do jakich potraw pasuje anyż?

Anyż to przyprawa jednoroczna wywodząca się z rodziny selerowatych. Obecnie nie jest ona jednak tak popularna w kuchni, choć tak naprawdę pasuje do wielu różnych dań. Co jeszcze warto wiedzieć o anyżu, a także, z jakimi potrawami najlepiej go komponować? Serdecznie zachęcamy do lektury i poznania szczegółów.

Czytaj więcej